Over mij

Hoi! Mijn naam is Laura van der Graaf, geboren in 1994 in Rotterdam.


Op jonge leeftijd ontdekte ik al gauw mijn passie: Waterpolo! Vanaf mijn 11e mocht ik deelnemen aan de nationale selectie. Zo kwam ik op jonge leeftijd al in aanraking met voeding.


Na mijn middelbare school werd ik profspeelster in het Nederlands team. Ik was keihard aan het trainen, moest goed mijn rust pakken en stelde mijn maaltijden met zorg samen.


Hierdoor heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen en ben ik geïnteresseerd geraakt in de relatie tussen voeding en gezondheid.


Tijdens mijn opleiding Voeding en Diëtetiek verdiepte ik mij steeds meer in ‘Personalized nutrition’ ofwel voeding die compleet op jou als persoon wordt afgestemd.


Dit sprak mij heel erg aan, omdat er simpelweg niet 1 voedingspatroon is dat voor iedereen werkt. Ik kijk graag net een stap verder!


Toen ik tijdens mijn stage ontdekte hoe krachtig dit principe is en welke mooie resultaten mijn cliënten behaalden, wist ik al gauw: ‘Dit is het!’ en ben ik voor mijzelf begonnen.


Ik vind het ontzettend fijn om jou te helpen met voedingsadvies op maat!

Eén van mijn grootste fascinaties is de wondere wereld van het darm microbioom, ook wel darmflora genoemd. Misschien heb je hier wel is van gehoord?


Simpel gezegd is dit de verzamelnaam voor alle beestjes in je darmen. Het bestaat uit duizenden soorten bacteriën die met elkaar samenleven en bijdragen aan onze gezondheid.


Een verstoorde balans kan leiden tot gezondheidsklachten en zelfs ziekten!


Dit heb ik zelf ook aan den lijve ondervonden. Zo had ik last van eczeem en begreep ik niet goed waar dit vandaan kwam.

Oké, die grote hoeveelheden chloor uit het zwembad hielpen natuurlijk niet mee ;-)


Zo startte ik mijn zoektocht om mijn eczeem te verminderen. Ik kwam in aanraking met probiotica (dit zijn goede bacteriën die je inneemt via een pilletje) en merkte na een aantal weken dat mijn eczeem zo goed als verdwenen was!


En dat na jarenlang smeren van dure crèmes en hormoonzalven! Het probleem zat al die tijd al in mijn darmen. Mijn microbioom was uit balans.


Mijn interesse was natuurlijk gewekt en na het volgen van meerdere opleidingen en specialisaties, werk ik nu met ontlastingsonderzoeken waarmee je darmflora in kaart wordt gebracht.


Ik analyseer de resultaten en maak voor jou een behandelplan op maat om de balans terug te brengen en jou van je klachten af te helpen!


Opleiding & specialisaties

  • HBO Bachelor Voeding & Diëtetiek


  • Gespecialiseerd in spijsverteringsklachten (o.a. maagklachten, PDS, Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa)


  • Gespecialiseerd in het darm microbioom


  • Gespecialiseerd in huidklachten (o.a. eczeem, rosacea, psoriasis, acné)


  • Ervaringsdeskundige op het gebied van (top)sport

AGB-code: 24102071

KP-nummer: 19106492189

Navigatie

Programma's

Openingstijden

Maandag - 08:00-17:00

Dinsdag - 08:00-17:00

Woensdag - 08:00-17:00

Donderdag - 08:00-17:00

Vrijdag - Gesloten

Zaterdag - 09:00 - 12:00

Zondag - Gesloten

© Laura Personalized Nutrition 2022